S K I L L U P

Академија

Академија за
Full Stack програмирање.

Влези во светот на Front End & Back End програмирањето за 10 месеца.

Цена: 1,300 €

Што ќе научиш (front-end)

Ќе научиш како да изработуваш веб страни со HTML и CSS од почеток до крај, и како да додадеш динамика на тие страни со користење на JavaScript и еден од водечките "frameworks"
за front-end програмирање Angular.

HTML
CSS
JavaScript
Angular

HTML

Ќе се запознаеш со стандардниот јазик кој е потребен за да сe создаде една веб-страна и апликација. Преку HTML ќе научиш како да ја изградиш основната структура на веб-страната.

Програма

Програма

Ќе се запознаеш со стандардниот јазик кој е потребен за да сe создаде една веб-страна и апликација. Преку HTML ќе научиш како да ја изградиш основната структура на веб-страната.

CSS

е стилски јазик кој ќе го користиш за да ја опишеш предвидената презентација на веќе-постоечкиот HTML документ. Ќе ги совладаш процесите за стилизирање на страната до посакуваниот изглед.

Програма

Програма

CSS е стилски јазик кој ќе го користиш за да ја опишеш предвидената презентација на веќе-постоечкиот HTML документ. Ќе ги совладаш процесите за стилизирање на страната до посакуваниот изглед.

JavaScript

e интерпретациски програмски јазик преку кој ќе можеш да додаваш динамички функционалности во елементите на веб страната. Со JS твојата веб-страна ќе биде “oживеана”.

Програма

Програма

JavaScript e интерпретациски програмски јазик преку кој ќе можеш да додаваш динамички функционалности во елементите на веб страната. Со JS твојата веб-страна ќе биде “oживеана”.

Angular 8

Angular e платформа и 'framework' за изработка на апликации кои се составени од само една единствена веб страна (single-page). За изведба на овие апликации се употребува HTML и TypeScript.

Програма

Програма

Angular e платформа и 'framework' за изработка на апликации кои се составени од само една единствена веб страна (single-page). За изведба на овие апликации се употребува HTML и TypeScript.

Што ќе научиш (back-end)

Сервер, апликација, датабаза, "cloud". Ќе ја научиш позадинската логика на сајтот, и како тој собира и служи информации од базата за да ги прикаже на корисникот.

C#
MS SQL
.Net Core
Azure Cloud

C#

е објектно-ориентиран програмски јазик, кој се користи за развој на софтверски решенија, и e еден од најмоќните програмски јазици.

Програма

Програма

C# (C-Sharp) е објектно-ориентиран програмски јазик, кој се користи за изведба на софтверски решенија, и e еден од најмоќните програмски јазици, развиен од Мајкрософт.

MS SQL

Microsoft SQL Server е систем за управување со релациони бази на податоци, и е една од водечки технологии кај базите на податоци.

Програма

Програма

Microsoft SQL Server е систем за управување со релациони бази на податоци. Microsoft SQL Server е една од водечки технологии кај базите на податоци.

.Net Core

ASP.NET Core
е крос-платформа, co високи-перформанси, за развој на модерни апликации засновани на "cloud", преку Интернет.

Програма

Програма

ASP.NET Core е крос-платформа, co високи-перформанси, за развој на модерни апликации засновани на "cloud", преку Интернет.

Azure Cloud

е платформа, сервисно решение за развој и хостирање на апликации, ги користеи производите и центри за податоци на Microsoft.

Програма

Програма

Azure Cloud е платформа како сервисно решение за развој и хостирање на апликации, користејќи ги производите на Microsoft, и во нивните центри за податоци.

Часови

Академијата трае 360 часа, 180 часа теоретска настава и 180 часа практична изведба на четири проекти.

Распоред

Теоретски предавања два пати неделно по 2 часа, и практични вежби еднаш неделно 4 часа

Групи

Составени од најмногу 10 студенти. Пријавувањето и селекцијата на кандидатите е во тек.

Цена

Можност за плаќање на повеќе рати.

1,300 €

Пријави Се

Потребни предзнаења за академијата

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери.
Овој курс е наменет за сите возрасти.

Лице за контакт

Марија Трчелова

тел: 075 337 743

marija@skillup.mk

Други Академии

iOS
програмирање
Детали
 • Број на студенти: 12
 • Уписи до: 20.08.2021
 • Број на часови: 180
 • Време траење: 5 месеци
Пријави се
Андроид
програмирање
Детали
 • Број на студенти: 12
 • Уписи до: 20.08.2021
 • Број на часови: 180
 • Време траење: 5 месеци
Пријави се
Back end
програмирање
Детали
 • Број на студенти: 12
 • Уписи до: 20.08.2021
 • Број на часови: 180
 • Време траење: 5 месеци
Пријави се
Адреса

Костурска бр.5 , Велес 1400

Контакт

Телефон: (+389) 70 375 118

Е-маил: contact@skillup.mk

Ве молиме внесете име!
Ве молиме внесете валидна е-маил адреса!
Ве молиме внесете порака!