S K I L L U P

Академија

Академија за
iOS програмирање.

Влези во светот на IOS програмирањето за 5 месеца,
преку изработка на реални апликации.

Цена: 1,200 €

Што ќе научиш

Како да развиваш апликации за еден од најкористените оперативни системи – iOS. Ќе работиш на креирање/додавање/модифицирање на функционалности на апликации кои ќе им го олеснат животот на милиони луѓе.

Swift
iOS SDK
Xcode
App Store

Swift

е програмски јазик, специјално креиран од Apple за изработка на нивните апликации, и всушност е иднината за сите идни iOS програмери.

Програма

Програма

Swift е програмски јазик, специјално креиран од Apple за изработка на нивните апликации. Овој програмски јазик е всушност иднината за сите идни iOS програмери. Ќе ги опфатиме сите основни и некои посложени делови од него, кои што ќе ни овозможат изработка на скоро сите видови апликации.

iOS SDK

iOS SDK
(Software Develelopment Kit), е сет на софтверски алатки/библиотеки без кои изработката на iOS апликации би била невозможна.

Програма

Програма

iOS SDK е сет на софтверски алатки/библиотеки за развој на iOS апликации. Во овој дел ќе споменеме и ќе изучуваме голем број на такви библиотеки без кои изработката на iOS апликации би била невозможна.

Xcode

Xcode е IDE, изработена од Apple, која што содржи мноштво на алатки кои ни овозможуваат да развиваме софтвер - во нашиот случај iOS апликации.

Програма

Програма

Xcode е програма или поточно IDE (integrated development environment), изработена од Apple, која што содржи мноштво на алатки кои ни овозможуваат да развиваме софтвер - во нашиот случај iOS апликации.

App Store

Детално објаснуање на последниот чекор од циклусот на креирање на една iOS апликација, т.е. објаснување како истата да ја прикачиме на App Store.

Програма

Програма

Детално објаснуање на последниот чекор од циклусот на креирање на една iOS апликација, т.е. објаснување како истата да ја прикачиме на App Store.

Важно

Започнувањето на кариера како iOS програмер бара посебна опрема. Затоа, секој од нашите студенти добива Mac Book компјутер кој може да го користи за време на академијата.

Часови

Академијата трае 180 часа, 90 часа теоретска настава и 90 часа практична работа.

Распоред

Теоретски предавања два пати неделно по 2 часа, и практични вежби еднаш неделно 4 часа

Групи

Составени од најмногу 12 студенти. Пријавувањето и селекцијата на кандидатите е во тек.

Цена

Можност за плаќање на повеќе рати.

1,200 €

Пријави Се

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери.
Овој курс е наменет за сите возрасти.

Лице за контакт

Диме Зафиров

тел: 070 375 118

dime@skillup.mk

Лице за контакт

Мартин Боровски

тел: 077 817 718

martin@skillup.mk

Други Академии

Андроид
програмирање
Пријави се
 • Број на студенти: 12
 • Уписи до: 20.08.2020
 • Број на часови: 180
 • Време траење: 5 месеци
Детали
Front end
програмирање
Пријави се
 • Број на студенти: 12
 • Уписи до: 20.08.2020
 • Број на часови: 180
 • Време траење: 5 месеци
Детали
Back end
програмирање
Пријави се
 • Број на студенти: 12
 • Уписи до: 20.08.2020
 • Број на часови: 180
 • Време траење: 5 месеци
Детали
Адреса

Костурска бр.5 , Велес 1400

Контакт

Телефон: (+389) 70 375 118

Е-маил: contact@skillup.mk

Ве молиме внесете име!
Ве молиме внесете валидна е-маил адреса!
Ве молиме внесете порака!