S K I L L U P

Академија

Провери ги последните новости
од нашиот блог.

Интервју со Бојан - SEO wizard

Јас сум студент на Економски Факултет на смер за маркетинг. Со дигиталниот маркетинг се запознав уште од мојата 16 годишна возраст..

Зошто баш SEO?

Ова е прашање што го слушнале сите дигитални маркетери внатре и надвор од нивната фирма или маркетинг агенција...

Совети за нови програмери

Започнаа академиите за програмирање во SkillUp. Горди сме што успеавме да привлечеме студенти кои многу ветуваат и направивме супер екипа...

Панче од Backend академијата - од играње игри до програмирање

Само напред. На почеток е малку е потешко отколку што изгледа, но потоа станува многу полесно отколку што изгледа...

Тања од Frontend академијата си почна на пракса во Blasoft Solutions

Само со работа, труд, упорност и посветеност, целиот страв исчезнува. Да, секој може да стане програмер доколку вистински го сака тоа...

Програмирање за деца со Scratch

Ако твоето дете е опседнато со онлајн игри и забавни апликации, тогаш време е да му ја покажеш корисната страна на дигиталниот свет...

Како да започнеш со Android програмирање - 7 чекори за почетници

Да научиш Android програмирање може звучи како голем чекор, но факт е дека отвара голем свет на можности. Можеби ти ќе бидеш тој кој ќе ја создаде наредната „хит апликација“ што ќе го промени начинот на кој работиме или комуницираме едни со други...

Што е iOS програмирање и како да започнеш кариера во оваа технологија.

Развојот на мобилни апликации е вештина која денес особено се цени. Како расте бројот на луѓе кои се одлучуваат за оваа работа, така се зголемува и потребата да се користи најбараната мобилна технологија...

Водич за креирање на успешна e-mail маркетинг кампања.

Поради големата заситеност од социјалните мрежи, кампањите за e-mail маркетинг стануваат се поголем составен дел на секоја маркетинг стратегија...

Програмирање за деца: Како да го насочите вашето дете?

Во последните неколку години, програмирањето за деца е популарна тема...

Што е CSS

CSS (Cascading Style Sheets) е технологија со која ѝ се дава стилот на твојата веб страна, што значи се користи за подобар изглед и распоред на истата...

Што треба да знаеш за да бидеш добар front end девелопер?

Во последно време, се почесто се поставува прашањето “Што треба да научам за да станам front end девелопер?”. Има многубројни работи за учење, се сè менува брзо, се појавуваат нови технологии итн...

5 квизови кои ќе ти помогнат во наоѓање на новата работа

Сакаш да започнеш нова кариера? Кога станува збор за менување на кариера, луѓето сакаат да направат промена поради многу различни причини. Можеби се промениле вредности и очекувања на твоето работно место, имаш нови интер...

Што е Back End Програмирање?

Back end програмирањето е поврзано со позадинскиот, или серверскиот дел на една веб страна или апликација...

Front end vs Back end програмер - што е разликата?

Размислуваш да почнеш да учиш да програмираш? Слушна за front end и back end програмирање а не знаеш што е што...

Што е HTML

HTML е кратенка од Hypertext Markup Language. Дозволува креирање на структурни секции како параграфи, наслови и линкови на веб страните...

Програмирање со Scratch

Scratch e програмски јазик базиран на блокови. Дизајниран е за возраст помеѓу 7-14 години, и децата можат да го користат за креирање на интерактивни приказни, анимации и игри.

Front-end програмирање.

Кодот што го пишуваат програмерите работи на страната на пребарувачот. Тоа се луѓе кои го имплемтираат изгледот на сајтот преку јзици за програмирање како HTML, CSS и JavaScript...

Добро ве најдовме! SKillUp е тука.

SkillUp е првиот центар за едукација кој е основан од тим со долгогодишно работно искуство во програмирање, менаџмент и маркетинг и неодамна започна со работа како прв од ваков вид во Велес...

Адреса

Костурска бр.5 , Велес 1400

Контакт

Телефон: (+389) 70 375 118

Е-маил: contact@skillup.mk

Ве молиме внесете име!
Ве молиме внесете валидна е-маил адреса!
Ве молиме внесете порака!