S K I L L U P

Академија

Академија за
Развој на игри

Цена: 2,500 мкд/месечно

Што ќе научиш

Како да развиваш и креираш 2D и 3D игри со помош на Unity изучувајќи ги сите области како animation, game mechanics, character configuration и publishing, како и запознавање со програмскиот јазик C#.

Unity
C#

Unity

Наменет како за почетници така и за професионалци, Unity е најпопуларен game engine со помош на кој ќе научиш да креираш и менаџираш 2D и 3D игри, почнувајќи од запознавање со алатките кои ги нуди Unity Editor, импортирање на сцени со позадини и карактери од Unity Asset Store.

C#

е објектно-ориентиран програмски јазик, кој се користи за развој на софтверски решенија, и e еден од најмоќните програмски јазици. Со помош на character controller каде што ќе се запознаеш со пишување код во програмскиот јазик C#, ќе додадеш функционалности и движења на елементите во играта

Часови

Академијата се одвива во текот на целата школска година, започнувајќи во Октомври се до Јуни.

Распоред

Почеток Октомври 2021г. Два пати неделно по еден час од 60 мин.

Групи

Составени од најмногу 10 студенти. Пријавувањето и селекцијата на кандидатите е во тек.

Цена


2,500 ден/месечно

Пријави Се

Потребни предзнаења за академијата

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери.
Овој курс е наменет за деца од 12 до 17 години.

Други Академии

Scratch

2 часа неделно
2,000 мкд /месечно
Прочитај повеќе

HTML и CSS

2 часа неделно
2,500 мкд /месечно
Прочитај повеќе

C# и бази на податоци

2 часа неделно
2,500 мкд /месечно
Прочитај повеќе

Лице за контакт

Марија Трчелова

тел: 075 337 743

marija@skillup.mk

Адреса

Костурска бр.5 , Велес 1400

Контакт

Телефон: (+389) 70 375 118

Е-маил: contact@skillup.mk

Ве молиме внесете име!
Ве молиме внесете валидна е-маил адреса!
Ве молиме внесете порака!