S K I L L U P

Академија

Академија за
Scratch

Направи ја твојата прва анимација, приказна, игра.

Цена: 2,000 мкд/месечно

features

ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА ДЕЦА СО SCRATCH

Започнуваме со модулот за информатика и компјутери. Ќе научиме што е компјутер и што значи хардвер а што софтвер. Потоа ќе се запознаеме со google docs, google sheets и google slide, преку кои ќе креираме текстови, табели и презентации.
Потоа продолжуваме со Scratch. Овој софтвер е креиран и прилагоден на забавен начин да ги доближи децата до светот на програмирањето. Малите студенти учат програмирање правејќи игри, анимации и интерактивни сценарија, кои што се прикажани во 3D, што дополнително овозможува развивање на висок степен на креативност. Со ова истовремено се активираат двете хемисфери на мозокот кај детето, што резултира во поголема продуктивност и постигнување на успешни резултати.

Со Scratch децата можат да уживаат на нашите часови и да креираат нивни реални игри, да решаваат задачи и истовремено да учат да програмираат. Програмирањето не се одвива на традиционален начин со пишување на текстуален код, туку со drag-and-drop (влечење и отпуштање) методот.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА И КОЛКУ ТРАЕ
АКАДЕМИЈАТА ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА ДЕЦА?

Академијата е идеална за деца од 9 до 11 годишна возраст. Оваа академија е вистинското место за вашето дете доколку ја согледате неговата креативност, интерес и наклонетост кон денешните технологии, игри и компјутерски програми.

Времетраењето на академијата е осум месеци и е прилагодена да развие логика за програмирање која децата ќе можат да ја употребат во понатамошни учења и совладувања на проблеми.

Часови

Академијата се одвива во текот на целата школска година, започнувајќи во Октомври се до Јуни.

Распоред

Почеток Октомври 2021г. Два пати неделно по еден час од 60 мин.

Групи

Составени од најмногу 10 студенти. Пријавувањето и селекцијата на кандидатите е во тек.

Цена


2,000 ден/месечно

Програма

  • Академијата ја започнуваме со вовед во технолошкиот свет. Ќе разгледаме како работи еден компјутер и како тој комуницира со остатокот од светот.
  • Ќе се осврнеме на тоа што значи програмирање и каде се’ се користи програмирањето.
  • Ќе се запознаеме со google docs, google sheets и google slide.
  • Најпосле, навлегуваме во светот на Scratch, запознавајќи ги децата со платформата, нејзината околина, и функционалности.
  • Најголемиот дел од времето го посветуваме на изработка на анимации, приказни и игри: кои елементи ги содржи секоја од нив, која е логиката позади нив и како се креираат чекор по чекор.
  • Во текот на целата академија секое дете работи на сопствен проект, а последните предавања ги користиме за организирање на хакатон за изработка на игра како финален проект.
Нашата најважна цел е да ги насочиме децата кон тимска работа, креативно размислување и решавање на проблеми со логика.

Други Академии

HTML и CSS

2 часа неделно
2,500 мкд /месечно
Прочитај повеќе

JavaScript и Angular

2 часа неделно
2,500 мкд /месечно
Прочитај повеќе

C# и бази на податоци

2 часа неделно
2,500 мкд /месечно
Прочитај повеќе

Game Development

2 часа неделно
2,500 мкд /месечно
Прочитај повеќе

Лице за контакт

Марија Трчелова

тел: 075 337 743

marija@skillup.mk

Адреса

Костурска бр.5 , Велес 1400

Контакт

Телефон: (+389) 70 375 118

Е-маил: contact@skillup.mk

Ве молиме внесете име!
Ве молиме внесете валидна е-маил адреса!
Ве молиме внесете порака!