skill:up

Најчесто поставувани прашања.

Колку време траат академиите?

Секоја академија трае 8 месеци. Започнуваме во октомври и завршуваме во јуни.

Каква опрема ми е потребна?

Лаптоп. И да, тој што го имаш дома е сосема ок за почеток. Не треба веднаш да фрлаш пари за нов.

Дали се потребни претходни предзнаења?

Сите академии се направени за почетници. Потребно е само да знаеш да работиш на компјутер. Освен web development, таму ти требаат предзнаења од web design.

Ќе стане ли детето програмер?

Истото колку што ќе стане Роналдо ако му купите топка. Програмирањето бара многу посветеност. Ако детето го интересира и поминува време во програмирање, тогаш да, ќе стане програмер. Во спротивно, најверојатно не.

Која е возрасната граница?

Минималната возраст е 9 години. Максималната 18.

Дали детето ќе добие сертификат?

Да. Меѓутоа наш совет е детето да се фокусира на знаењето. Сертификатот не значи многу.

Дали можам да платам на рати?

Апсолутно. Не сме дивјаци.

Имам уште прашања. Сега што да правам?

Е сега ќе му се јавиш на Мите на 077741748 (Велес), или на Ана на 075557104 (Битола). Или дојди ни ТУКА на кафе и цедевита, први сме за муабет.

Како да се пријавам?

Или преку сајтот, или зрн зрн кај Мите или Ана. Или пак на кафе и цедевита за да потпишеме договор.